2012. július 25., szerda

Könyvmoly - Natsuo Kirino: Kín


Egy hátborzongató japán thriller, ahol az egyszeri hétköznapi nők válnak a maffia eltakarítójává. A tömören megfogalmazott történeti lényeg kissé furcsán hathat első olvasatra, pedig a kötet a szigorúan reális keretek között mozogva, naturalisztikusan ábrázolja, hogyan válhat egy egyszerű hétköznapi nőből is darabolós gyilkos, ha rendelkezik egy kis hidegvérrel…na meg kellő vonzalommal a pénz iránt.

A csendes külvárosi körzetben élő gyári munkásnők napjai egyhangúan telnek, ugyanazon menetrend szerint teszik dolgaikat, végzik munkájukat és küzdenek meg hol a férjüktől való elhidegüléstől, hol pedig annak erőszakos bántalmazásától. Az egyiküknek viszont elege lesz ebből az életből és az erőszak útjára lépve, hirtelen felindulásból végez a brutális, alkoholista élettársával.

Az igazi probléma csak innen kezdődik, hisz mit tegyen a holttesttel? Még szerencse, hogy kolleganői, akik egyben a legjobb barátnő szerepét is betöltik életében, bármikor kaphatóak egy kis darabolásra, hogy négyen összeállva eltakarítsák az immár ex-férj holttestét. Mind a négyüket különféle célok vezérlik: egyikük kapzsi, a másik valahol élvezetet lel a hidegvérű darabolásban, a harmadik gyilkossá vált, míg a negyedik megelégelte nyomorúságos sorsát és ki akar törni abból családjával együtt.

A maffia megszimatolja az esetet, miután a holttest egyes részei előkerülnek, és előszeretettel alkalmazza a nőket halottaik eltakarítására, miután egy kontaktember révén sikerül kapcsolatba lépni velük. Eközben a négy nő semmit sem sejt arról, hogy valakit igazságtalanul vádolnak az elkövetett gyilkossággal, aminek következtében a börtönben töltött hosszú évek után, kemény munkával felépített élete összeomlik. A férfi bosszút esküdve ered a nők nyomába, hogy válogatott kínzások alá vetve őket, elégtételt nyerjen, mielőtt a szagot fogott rendőrség megelőzné.

A Kín egy hátborzongató thriller, remekül szembehelyezett karakterekkel és érdekekkel. Lebilincselő olvasmányt nyújt a történet több szálon való vezetése, ám aki kezébe veszi a kötetet, az a kiváló szórakozás mellett számoljon a jellegzetesen japán brutalitással és perverziókkal.


Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése