2012. július 21., szombat

Mozgókép - A sziget


A világot egy ismeretlen szennyeződés fertőzte be, aminek következtében az emberi faj kihalásnak indult, és csupán egy maréknyi csoport volt képes túlélni, hogy egy jól szervezett társadalmat alakítsanak ki a föld alatt.

Ez a komplexum hivatott a túlélőket életben tartani, amíg abban a szerencsében nem részesülnek, hogy kisorsolják őket és elutazhatnak ebből a börtön világból álmaik helyére, a szigetre. A sziget az egyetlen olyan hely a bolygón, melyet nem ért a fertőzés, éppen ezért az emberi faj a benépesítésére és a civilizáció újrateremtésére törekszik ezen a helyen, ami a földi paradicsom.
Lincoln 6-Echo egy napon arra ébred, hogy kérdések merülnek fel benne az őt gyötrő, álomképek formájában jelentkező emlékektől. Nyughatatlan természete és az érzés, hogy valami nem stimmel körülette folytonosan hajtja a megismerés felé, hogy kiderítse mi is az a komplexum, melyben kénytelen élni számos társával együtt mindennapjait a szigorú szabályok mellett.
A tiltott zónába való barangolás és a kívülálló baráttal való érintkezés során gyanúja bizonyítást nyer: a bolygón mégis van élet! De akkor mi lehet ez a hely? A további nyomozás pedig elindítja a hajszát az első hibás egyeddel szemben.
 
Michael Bay rendezésében egy remek történettel körbefűzött látványos akció sci-fit tekinthetünk meg, mely elgondolkodtató kérdéseket vet fel a témával kapcsolatban. Remekül kidolgozott történetével kalauzolja el a nézőt egy lehetséges, nem is olyan távoli jövőkép felé, ahol a pénz orientált nagyvállalatok titkos tevékenységei emberéleteket mentenek, ugyanakkor cserébe másokét oltja ki.


Műfaj: akció sci-fi
Debütálás éve: 2005.
Műsoridő: 136 perc

Rendező: Michael Bay
Forgatókönyv: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Caspian Tredwell-Owen
Főszereplők: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Sean Bean, Djimon Hounsou, Steve Buscemi


Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése