2012. november 12., hétfő

Gabe Newell megerősítette, hogy készül a Source 2 motor


A korábbiakban mindig is tagadásban álltak a következő generációs motorjukkal kapcsolatban és ragaszkodtak feltevésükhöz, hogy a Source motor némi kikalapálással még évekig helytáll a piacon. Most viszont a 4chan emberei felköszöntötték Newell -t 50. születésnapja alkalmából, és ha már ott jártak, nekiszegeztek pár kérdést, melyre ezúttal a ködösítés helyett legalább részleges válaszok érkeztek...nyilván a meghatódottságtól.

A kérdésre, hogy a Valve fejleszti e már az új grafikus motorját, Newell azt a választ adta, hogy "már egy ideje dolgozunk a motoron, csupán egy játékra várunk, mellyel előrukkolhatunk vele", majd a későbbiekben megerősítette, hogy nem csupán egy foltozásról van szó, hanem egy tlejesen új motor van készülőben.


Erre már augusztusban találtak bizonyítékot a szemfülesek a Valve filmkészítő programjában, így a gyanú megerősítést nyert. A kérdésre, hogy a Half-Life 3 lenne e az a játék, mellyel a Source 2 motort demonstrálni kívánják, Newell nem adott választ, viszont a Ricochat 2 létezését megerősítette. Felmerült egy harmadik név is a porondon, méghozzá a Stars of Blood, mely egy űrkalózokról szóló játék lett volna, de erre nemleges válasz érkezett: "Már nem dolgozunk rajta. Ez egy belső projekt volt, ami soha nem láthatott napvilágot."


Más címek és az esetleges Episode 3 nem merültek fel lehetséges munkaanyagok között, utóbbit valószínűleg az idő eltelte végett már ki is zárhatjuk a sorból, és inkább egy teljes értékű részre lehet számítani, főleg egy új motor esetén.

A rajongók számára egyértelmű, hogy csak a Half-Life 3 lenne méltó az új motor debütálásához, így nekik nem is kérdéses melyik játékkal fog a Valve előrukkolni.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése