2012. november 16., péntek

Könyvmoly - Dennis Lehane: Megszentelt életek


Három hét telt el, hogy a fiatal Desiree -nek nyoma veszett, majd az felkutatására küldött magánnyomozó is eltűnt Kaliforniában. A lány milliárdos édesapja, a számos ügyet maguk mögött tudó összeszokott párost bérli fel, hogy járjanak utána mi történhetett az egyetlen lányával. Az idő viszont pereg, mivel az idős férfi haldoklik.

Patrick és Angela minél beljebb ássák magukat az ügyben, annál inkább hihetetlenebb fordulatokkal kell szembenézniük és a kezdeti pillanatoktól lehullik a lepel a másnak látszó dolgokról, ám azzal ők sem számolnak, hogy ellenségeik több szerepet játszanak. A haldokló öregembernek oka van, hogy lányát halála előtt még látni szeretné, Desiree viszont alapos indokkal menekült el tőle, viszont a báránybőr mögött farkas lapulhat és a szálakat tovább bonyolítja egy rejtélyes körülmények között meghalt feleség.



A Viharsziget írójának krimi sorozata, ahol a korábbi kötetekből megszokott magánnyomozó páros egy minden eddigieknél bonyolultabb ügybe keveredik. A baljós, sokat sejtető indítást követően az olvasó képes felvenni azt a fonalat, melyet Lehane elejtett a számára, hogy tőrbe csalva arcul csapja egy fordulattal, de remek történetvezetésének és a kellő mértéket tartó körítésnek köszönhetően ismételten képes elhitetni azzal, aki a könyvet tartja, hogy biztos nyomon járva megfejtette a rejtélyt.

Dennis Lehane -től a már korábban megismert fordulatokkal teli és hátborzongatóan kiszámíthatatlan krimit kapjuk, melynek minden oldala élvezetet nyújt a műfaj rajongói számára, némi derűvel fűszerezve a sorokat sajátos humora által. Még a sokat olvasott, tapasztalt nyomozókat is alaposan meglepheti a kezdeti egyértelműnek tetsző kezdet, amíg a cselekmény hirtelen fordulatot véve teljes egészében kiszámíthatatlanná válik. Ezt a könyvet bátran ajánlhatom bárkinek.
Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése