2012. november 6., kedd

Rekord összegért kellt el az Atari 2600 -as Air Raid


Ez az összeg pedig nem kevesebb, mint 33.433 dollár volt. Hogy mégis miért ennyire értékes ez az 1982 -es játék?

Az Air Raid 1982 -ben látott napvilágot a Men-A-Vision fejlesztő és egyben kiadó cég gondozásában, nagyon alacsony limitáld példányszámban. A fejlesztők, mintha már akkor egy kuriózumnak szánták volna a játékot az évtizedekkel későbbi netes aukciók számára, mert limitált példányszáma mellett, ez volt az egyetlen játéka a csapatnak, így a fanatikus gyűjtők körében igencsak előkelő helyen szerepel a beszerzendő darabok listáján, de ha ez nem lenne elég, akkor tegyük hozzá, hogy a '80 -as években nagyon komoly játékélménnyel bírt.



A most elkelt darab csupán a harmadik volt, ami előkerült az aukciók keretein belül, így érthető, hogy az előző, 2010 -ben elkelt példány 31.600 dolláros összegét is felülmúlta, amit annak is köszönhetett, hogy az első olyan példány volt, melynek a kézikönyve is szép állapotban meglett őrizve.


A licit 11 napig tartott a GameGavel aukciós oldalon és 31 licitáló nyomta fel az 1 dolláros kiindulóösszeget. A vételárral az Air Raid felállította a minden idők legdrágábban elkelt játéka rekordot.


 Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése