2012. november 10., szombat

Mozgókép - Sziklák szeme 2.


Kutatókat küldenek ki az új-mexikói sivatagba, hogy egy megfigyelőállomást telepítsenek, nem sejtvén, hogy arra a területre merészkednek, ahol pár évvel ezelőtt egy turista családot lemészároltak a kísérleti atomrobbantástól mutálódott kannibálok. A Nemzeti Gárda maréknyi újoncát küldik ki a 16-os szektorba, hogy utánpótlást szállítsanak a kutatóknak…a tábort üresen találják.



A dombok mögül vészjelzést fogva a szakasz felkerekedik, hogy kiderítsék mi történt a táborban, de a nem várt veszély hamarosan lecsap. Az otthoni terepen mozgó mutánsok gerilla harcmodorban, egyenként szedik le a katonákat, akik kénytelenek felismerni, hogy jól felszereltségük semmit nem ér ellenük, és nincs kiút a pokolból.
Wes Craven legendás klasszikusának 2006 -os remakje méltán nyerhetné el a mindenidők legjobb slasher filmje díjat, ám a folytatásról ez már kevésbé mondható el. Craven a fiával közösen alakította ki a forgatókönyvet a második részhez, mely már az alapoktól hibádzik, és e végett még csak nyomokban sem fogjuk az első, kiváló rész hangulatát fellelni.
A katonaság bevonása a történetbe önmagában egy hatalmas baklövés, elvíve a történetet egy gerilla hadviselés irányába, semmit mondó karakterekkel és minden nemű hangulatkeltő körítést mellőzve. Helyenként igyekeztek a nézőben azt a fajta kiszolgáltatottság érzetet kelteni, hogy még a jól felfegyverzett katonák is megütik bokájukat a hazai terepen mozgó kannibálokkal szemben, erre utalnak a feszültnek nem kimondottan nevezhető, de annak szánt jelenetek is, amikor egy-egy újonc élete forog kockán.
Egy-két jól eltalált jeleneten kívül nem sok élményt képes nyújtani a film, azoknak, akiknek az első rész tetszett, ez borítékolhatóan csalódást fog okozni, ami köszönhető a hibás alapfelállásnak, a klisésnél is sablonosabb sztorinak - ami mellőz bármilyen minőségű karakterazonosulást vagy szimpátia lehetőségét -, az ezerszer látott jeleneteknek, az első részre jellemző egyedi hangulat hiányának, az átlagos rendezésnek és nem utolsósorban a nevetségesen gyermeteg történeti megoldásnak.
Csak annak ajánlott, akit tényleg nem lehet visszafogni a megtekintésétől, mert mint említettem az előző rész rajongóinak még nagyobb csalódást fog okozni, mint a horror kedvelőknek.
 
Műfaj: horror
Debütálás éve: 2007.
Műsoridő: 86 perc

Rendező: Martin Weisz
Forgatókönyv: Jonathan Craven, Wes Craven
Főszereplők: Daniella Alonso, Michael McMillian, Jessica Stroup, Jacob Vargas, Lee Thompson Young, Michael Bailey Smith, Flex Alexander

Zerko 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése