2012. november 26., hétfő

Könyvmoly - Dean R. Koontz: A rossz hely



Egy férfi eszméletlenül fekszik a kaliforniai sivatagban. Lassan kezd magához térni, majd feleszmél. Fogalma sincs arról, hogy ki is valójában, és hogy honnan jött, csak egyet tud, hogy menekülnie kell.

Magához szorítva a táska pénzt, amit magával hozott az ismeretlen helyről, felkeres egy magánnyomozó párt, akiket felbérel, hogy derítsék ki személyazonosságát és, hogy ki az a férfi, aki meg akarja ölni őt. A Dakota házaspár elfogadja a megbízatást, anélkül, hogy tudnák, életük legborzalmasabb kalandjában lesz részük.



Hamarosan furcsa és életveszélyes dolgok sodrásában találják magukat, a gyilkos a semmiből felbukkanva próbál lesújtani áldozatára, aki pillanatok alatt képes kámforrá válni akarata ellenére. A nyomozóknak egymagukban kell szembeszállniuk a friss vérre éhező fenevaddal, aki szorosabb ismeretségben áll leendő áldozatával, mint azt rémálmaikban gondolnák.

Közben egy ikerpár figyel a távolból, egy messzi ódon házban, tucatnyi macskával körbevéve, várva a gyilkos tettének beteljesülésére.

Dean R. Koonz regénye méltán lett nagysikerű. Páratlan módon kelt hátborzongató hangulatot és kalauzolja el olvasóját a természetfeletti borzalmak földjére. A fantasztikus ábrázolásnak és történeti egyediségnek köszönhetően egy egyedi atmoszférával bíró, feszült krimi horror átélői lehetünk, egy meghökkentő befejezéssel. Az író nem restelkedett minden lehetséges eszközt bevetni a mértéktelen borzongás felkeltésére, amin a talajtól alaposan elrugaszkodott sokkoló történet csak tovább erősít. A borítón feltüntetett korhatárt és figyelmeztetést ezúttal tessék komolyan venni.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése