2012. június 13., szerda

Deadly Premonition achievement guide, végigjátszási tippek és Trading Card guide

A játékban 12 achievement található 1000 gamescore értékben, melyek mindegyike secret kategóriába tartozik, leírások nélkül.


1. Prologue Cleared!  50 Gs  (könnyű)
Teljesítsd a prológus fejezetet.


2. Episode 1 Cleared!  50 Gs  (könnyű)
Teljesítsd az első epizódot, mely az 01-07 -es fejezeteket      tartalmazza.

A kórházban Ushah Johnson számítógépének belépéséhez helyes sorrendbe kell raknunk a sakkfigurákat. Amennyiben nem tudnánk azok angol elnevezéseit, a iroda falára pillantva találhatunk posztereket, melyen azok sorakoznak.


3. Episode 2 (Part 1) Cleared!  50 Gs  (könnyű)
Teljesítsd a második fejezetet első felét, mely a 08-10 -es fejezeteket tartalmazza.


4. Episode 2 (Part 2) Cleared!  50Gs  (könnyű)
Teljesítsd a második epizód másik felét, mely a 11-13 -as fejezeteket tartalmazza.

A Muses Gallery -ben elkövetett gyilkosság helyszínelésekor megjelenik egy fa az előcsarnokban, melyről le kell lőjük a három almát (zöld, piros és rothadó piros). Ezeket az almákat a megfelelő képek alá kell helyezni: zöld - gyerek, piros - férfi, rothadó piros - öregember.


Episode 3 Cleared!  50Gs  (könnyű)
Teljesítsd a harmadik epizódot, mely a 14-20 -as fejezeteket tartalmazza.

A Harry Stewart -hoz való bejutáshoz a folyosón található kotta számait kell leolvasnunk, majd a megfelelő szobaszámokból összekeresgélnünk a helyes számozású esernyőket, amiket az udvarra vezető ajtón (középen, baloldalt) kilépve a szoborkatonák kezeibe kell adnunk. 
A második alkalommal szintén a kották számait kell leolvasnunk, de ezúttal a szobor katonákat kell a mezőkön tízes és egyes helyi értékeknek megfelelően tologatnunk, míg ki nem adja a helyes kódot.


6. Episode 4 Cleared!  50 Gs  (könnyű)
Teljesítsd a negyedik epizódot, mely a 21. és 22. fejezetet tartalmazza.

A Thomas elleni boss fight egyszerű, csak a lövöldözésben legyünk résen a QTE támadásaira, nehogy félrenyomjuk a gombot a sorozatos tüzelés végett.


7. Episode 5 Cleared!  50 Gs  (könnyű)
Teljesítsd az ötödik epizódot, mely a 23. és 24. fejezetet tartalmazza.

Woodman sebezhető pontja a hátán van, a peace szimbólum. Próbáljunk meg a háta mögé kerülni és azt célozva térdre kényszeríteni, majd mikor látjuk, hogy felállni készül, még beadhatunk neki némi sebzést. Másik lehetőség, hogy amikor készül elhajítani baltáját, akkor féloldalasan áll, így némi rálátást kapunk a hátára és ügyesen célozva sebezhetjük őt kergetőzés helyett és a felénk dobott fegyverét ki is lehet lőni gurulás helyett. A transzformáció után ugyanez a teendő, majd ismételt legyőzésével már csak a felénk hajított baltát kell addig lőnünk, míg az vissza nem repül feléje. 

Jelentős segítséget jelent, ha korábban Keith Ingram -től megvásároltuk a misztikus A térképet a közértben, mely küldetés teljesítésével egy végtelen lőszerrel rendelkező MP5 -ös fegyverre tehetünk szert.


8. Episode 6 Cleared!  50 Gs  (könnyű)
Teljesítsd a hatodik epizódot, mely az utolsó kettő, a 25. és 26. (Epilogue) fejezetet tartalmazza.

Kaysenre tüzelve folyamatosan fogyatkozik életereje, de köpködéseinek elejét véve, akkor lőjünk rá, amikor fél kézzel kapaszkodik. Lezuhanása után támadást indít irányunkba, melyet ha jól védünk a megfelelő gombok lenyomásával, akkor a földre zuhan és sokáig sebezhetően hever.
A második összecsapásnál csak menekülnünk kell a kartekergetéssel és helyesen beütni a QTE kódokat, majd a tetőre érve, a kezében fogott babára tüzelni. Amikor életereje elfogyott még egy utolsó próbálkozást fog tenni, elrejti a babát ingzsebébe. Ahhoz, hogy beadhassuk neki a végső lövést, meg kell várjuk, míg ökölcsapással támad, majd karján felszaladva egészen a fejéig, lefele célozva megpillanthatjuk a figurát, amit ki kell lőni. 

Ismét komoly hasznát vehetjük a végtelen lőszerrel rendelkező MP5 -nek.


9. Game Completed on Easy!  100 Gs  (könnyű)
Vidd végig a játékot könnyű szinten.


10. Game Completed on Normal!  150 Gs  (könnyű)
Vidd végig a játékot normál szinten.


11. Game Completed on Hard!  200 Gs  (közepes)
Vidd végig a játékot nehéz szinten.

A nehézségi szintre vonatkozó achievementek nem megnyithatóak magasabb szint teljesítése esetén, mindegyiket külön-külön kell megcsinálni.


12. Collected all Trading Cards!  150 Gs  (nehéz)
Gyűjtsd össze a játékban fellelhető 65 kártya mindegyikét.


Easy szinten nem gyűjthető össze mindegyik kártya. A küldetések felbukkanását a noteszünkben az adott mission leírásnál találjuk pirossal kiemelve, amik a fejezetekre utalnak, valamint a térkép is kijelzi. Ettől függetlenül nem árt járni a várost és társalogni a lakókkal, mert a térkép nem mindig jelzi ki egy feladat aktivitását.

Akik nem szeretnének a hosszas keresőmunkával fellelhető kártyák gyűjtögetésével bajlódni, azoknak itt egy lista azok megtalálási helyeikről: Katt!


Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése