2012. június 19., kedd

Könyvmoly - Jeff Lindsay: Dermedt, dacos Dexter


Dexter a különleges sorozatgyilkos, aki rendőr apja tanításai révén a bosszúálló angyal ösvényén járva vadássza le a többi kegyelmet nem ismerő pszichopatát. Miami napsütötte utcái az éjszaka beálltával vadászterületévé változik, és Sötét Utasa segítségével felderítve a könyörtelen ámokfutókat, rettegésbe taszítja a legelvadultabb elmét is, hogy vérét ontva kiélje ösztöneit, és nem utolsó sorban gazdagítsa trófea gyűjteményét.


Mindenki számára, aki átrágta magát a Dexter könyvsorozat előző két részén, bizonyára felmerült a kérdés, hogy ki is az a Sötét Utas és mi lehet eredetének forrása. Ezen kötet elvezérel minket egy ősi, az emberi faj létezése előtti időkbe visszaemlékezés formájában, miközben Dexter Morgan újabb hátborzongató kalandját élhetjük át, ám ezúttal kicsit másabb körítésben, ugyanis a rettenthetetlen vadász válik üldözötté.

Minden gyilkos elme rejt magában egy utast, egy ősi, eredendően gonosz szellemet, mely az öldöklés útjára sodorja. Dexter ezúttal a lehető legrosszabb prédát szemelte ki magának, mivel áldozata tagja egy olyan szektának, akik mind a sorozatgyilkosok szűk családját népesítik, ebből kifolyólag valaki fel figyel rá, és ez a valaki talán az összes utas felett áll, talán ő volt az első gyilkos ezen a bolygón.

A kiváló misztikus környezetbe burkolt thriller ismét egy hátborzongató kalandon vezet át bennünket, ahol az egyre kiszolgáltatottabb helyzetekbe kerülő Dexternek egyedül kell szembenéznie az ősi bűn forrásával. Lindsay remekül illesztette bele történetét az ókori mítoszokba, hogy egy kerek képet fessen le a főhősünket régóta megszálló gonosz szellemről, ezzel teljessé téve a Dexter mű történetét.

Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése