2012. június 7., csütörtök

Könyvmoly – Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter


Dexter a különleges sorozatgyilkos, aki rendőr apja tanításai révén a bosszúálló angyal ösvényén járva vadássza le a többi kegyelmet nem ismerő pszichopatát. Miami napsütötte utcái az éjszaka beálltával vadászterületévé változik, és Sötét Utasa segítségével felderítve a könyörtelen ámokfutókat, rettegésbe taszítja a legelvadultabb elmét is, hogy vérét ontva kiélje ösztöneit, és nem utolsó sorban gazdagítsa trófea gyűjteményét.

A Drága, dolgos Dexter című kötetben, kedvenc sorozatgyilkosunk egy minden eddigieknél kegyetlenebb darabolós gyilkossal találja szemben magát, akinek likvidálása során folytonos akadályokba ütközik Doaks őrmester személyében. Rendőr kollégája igyekszik szorosan a nyomába tapadni, hogy lerántva róla a leplet, felfedje főhősünk valódi kilétét.

A sorozatos kudarcoktól és elfojtott vágyaktól frusztrálódó Dexter, a kétségbeesés határán szorosabbra építi kapcsolatát alibi barátnőjével, ám ez nem várt eseményeket vonz maga után, melyeket a tőle szokatlan módon, már nem képes kontrolálni. A hosszas bujdosás és színjáték után viszont felmerül a halvány remény, nyomozása során fényt derít arra, hogy új prédája, Dr. Danco és Doaks őrmester egy ponton szorosan kapcsolódnak egymáshoz, és ezzel félreállíthatja mindkettőjüket pályafutása útjából, még ha ezért húga, Debra új barátját is fel kell áldoznia.

Egy maximálisra pörgetett feszültséggel teli thriller, amiben elmélyedve nem leszünk képesek a kötetet letenni, míg annak végére nem járunk. Lindsay kiválóan ábrázolja a gyilkos elme érzelemmentességét a hétköznapokban, annak kapcsolatát a benne rejtőző gonosszal és viszonyát azon emberekkel, kiknek árnyékában megbújni kénytelen. Az izgalmakkal teli és rafináltan szőtt történet mellett, Dexter hozza a tőle megszokott cinikus humorérzékét, kizökkentve olvasóját pillanatokra a pattanásig feszült helyzetekből, hogy aztán még mélyebbre ránthassa azt vissza.


Zerko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése